Malta Öğrenci Vizesi

Malta Öğrenci Vizesi

**OHAL (Olağanüstü Hal) süresinde yurtdışına çıkıcak ‘’Yeşil Pasaport’’ sahiplerinin çalıştığı ya da faydalandığı ebeveynin çalıştığı  kurumdan alacağı ‘’Yurtdışı İzin Yazısını’’ mutlaka yanlarında bulundurmalıdır.

GENEL BELGELER;


1- Talep edilen vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (https://epasaport.egm.gov.tr/) Randevuda orjinali gereklidir.
2- Varsa Eski pasaportlar ve Schengen Vizeleri  ve işlenmiş tüm sayfalarının fotokopileri
3- Kimlik Fotokopisi
4- Daha önce yurt dışında yada yurt içinde dil eğitimi vb. Aldıysanız katıldıgınız kursların sertifika ya da fotokopisi. Sertifika yoksa katılım belgesi.
5- Aile bireylerinin gözüktüğü Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği, (Aile toplum kağıdı) Nüfus müdürlüklerinden ya da E-Devletten alınabilir.  
6- Erkek adaylar için Askerlik terhis ya da tecil belgesi. Ögrencilerde aranmaz. 
7- Evli İseniz eşiniz ve çocuklarınıza ait kimlik ve varsa pasaport fotokopileri
8- 18 Yaş altı başvuru sahipleri için Anne ve Baba dan yada YASAL  vasisinden NOTER onaylı Muvafakatname alınması zorunludur. 
9- Randevu tarihine, son 15 gün içinde alınmış Noter Onayli Masraf Taahhut Yazısı (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir) (Taahhutnamenin arkasında mutlaka sponsorun kimlik fotokopisi bulunmalıdır)
10- Aday Öğrenci için, Barkodlu 4A Hizmet Dökümü(SGK’dan temin edilebilir)
11- Varsa Tapu, Araç Ruhsatlarının ve Kira Sözleşmelerinin Fotokopileri
12- Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ( Öngörülen Seyahat tarihinden 2 gün önce başlayıp,  dönüş tarihinden  15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır)Yurtdışındaki eğitiminiz boyunca geçerli Sağlık Sigortası)

EĞİTİM DURUMU BELGELERİ;

1- Öğrenci iseniz Güncel tarihli Öğrenci belgesi. İngilizce cevirisi gereklidir.
2- Öğrenci iseniz Transkript (Not Dökümü) İngilizce olabilirse daha saglıklı olur.
3- Mezun iseniz Geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanız.
4- Katılmış olduğunuz sınavların sonuç belgeleri (Destekleyici evrak niteliğindedir. Gerektiği hallerde istenir.) Örn.: IELTS, KPDS, TOEFL, ÜDS

MALİ DURUM / İŞ İLE İLGİLİ BELGELER; 
(ÖĞRENCİ VE / VEYA SPONSOR EBEVEYN İÇİN)
BANKA;


1- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait son 3 aylık hesap dökümü yada işlenmiş hesap cüzdanları ( Bankadan alınan belgelerinin tarihi vize randevu tarihinden    14 günden eski olmamalıdır
2- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait dökümdeki son bakiyeyi belirten resmi banka yazısı.  (Örneğini danışmanınızdan isteyiniz)
   
İŞ/ÇALIŞMA;
Maaşlı çalışan iseniz;

1- Görev Tanım Yazısı ( İşe giriş tarihini ve pozisyonu belirten) (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir)
2- İşyerinizden izinli iseniz İşyeri İzin Yazısı.
3- İşe Giriş Bildirgesi
4- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
5- Şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası, varsa Ticaret odası belgesi fotokopileri. 
6- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

İşveren yada Şirket Ortaği  iseniz;
1-
İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
2- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi) Ticaret yada esnaf odası kayıt belgesi
3- İmza sirküleriniz
4- Faaliyet Belgesi 
5- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

Kamu Çalışanı iseniz;
1-
Çalıştığınız Kurumdan alınmış Görev Tanım Yazısı
2- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
3- SGK’dan alınmış 4A, 4C Hizmet Dökümü

Emekli iseniz;
1- SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının son 3 aylık hesap dökümü 
2- SGK’dan ya da E-Devletten alınmış barkodlu Emeklilik Yazisi
3- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

NOTLAR:
 
      Schengen Vizesi (90 Güne kadar) : 60 Euro

       D - Vizesi (90 günden daha fazla) : 66 Euro

       VFS Servis Ücreti                          : 30 Euro

** Başvuru sahibi öğrenciyse ve 25 yaşını tamamlamamışsa E-Devletten ya da SGK’dan daha önce hiç  çalışmadığına dair 4A hizmet dökümü ya da sigorta girişinin yapılmadığına dair belge takdirde vize ücretinden muaf tutulacaktır.

İleri tarihler için evrak topluyorsanız, banka evraklarınızı güncel olması gerektiği için en sona bırakınız.