Diğer

Diğer

İRLANDA VİZESİ 


**OHAL (Olağanüstü Hal) süresinde yurtdışına çıkıcak ‘’Yeşil Pasaport’’ sahiplerinin çalıştığı ya da faydalandığı ebeveynin çalıştığı  kurumdan alacağı ‘’Yurtdışı İzin Yazısını’’ mutlaka yanlarında bulundurmalıdır.

GENEL BELGELER;

1- Talep edilen vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (https://epasaport.egm.gov.tr/) 
2- İrlanda’da  başvurduğumuz okullarından gelen Okul Kabul Yazıları, Ödeme Dekontu, Konaklama Yazısı ve MEI Yazısı( Global Vizyon tarafından temin edilecektir)
3- Varsa Eski pasaportlar ve işlenmiş tüm sayfalarının fotokopileri
4- Kimlik Fotokopisi
5- 2 Adet, 3,5  4,5 cm boyutlarında arka fonu beyaz biometrik fotograf
6- Daha önce yurt dışında ya da yurt içinde dil eğitimi vb. Aldıysanız katıldıgınız kursların sertifika ya da fotokopisi. Sertifika yoksa katılım belgesi.
7- Aile bireylerinin gözüktüğü Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği, (Aile toplum kağıdı) Nüfus müdürlüklerinden ya da E-Devletten alınabilir.  (İngilizce çevirisi gereklidir)
8- Erkek adaylar için Askerlik terhis ya da tecil belgesi. Ögrencilerde aranmaz. 
9- Evli İseniz eşiniz ve çocuklarınıza ait kimlik ve varsa pasaport fotokopileri
10- 18 Yaş altı başvuru sahipleri için Anne ve Baba dan yada YASAL  vasisinden NOTER onaylı Muvafakatname alınması zorunludur. 
11- Randevu tarihine, son 15 gün içinde alınmış Noter Onayli Masraf Taahhut Yazısı (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir)
12- Aday Öğrenci için, Barkodlu 4A Hizmet Dökümü(SGK’dan temin edilebilir)
13- Varsa Tapu, Araç Ruhsatları ve Kira Sözleşmelerinin fotokopileri 
14- Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ( Öngörülen Seyahat tarihinden 2 gün önce başlayıp,  dönüş tarihinden  1 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır)Yurtdışındaki eğitiminiz boyunca geçerli Sağlık Sigortası)
15- Niyet Mektubu( Başvurma nedenlerinizi , hedeflerinizi, Vizenin sartlarına uyacağınızı, İrlanda ve EU’da akrabalrınızın olmadığını belirten  ve kalmanıza izin verilen günden fazla kalmayacagınızı belirten içeren bir yazı.
16- Gidiş-Dönüş tarihlerini belirten uçak rezervasyonu

EĞİTİM DURUM BELGELERİ;

1- Öğrenci iseniz Güncel tarihli Öğrenci belgesi.  (İngilizce) 
2- Öğrenci iseniz Transkript (Not Dökümü) Mümkünse okulunuzda İngilizce isteyiniz.
3- Mezun iseniz Geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanız. (İngilizce)
4- Katılmış olduğunuz sınavların sonuç belgeleri (Destekleyici evrak niteliğindedir. Gerektiği hallerde istenir.) Örn.: IELTS, KPDS, TOEFL, ÜDS

MALİ DURUM / İŞ İLE İLGİLİ BELGELER; 
(ÖĞRENCİ VE / VEYA SPONSOR EBEVEYN İÇİN)

BANKA;

1- Ailenize ve/veya size ait şahsi banka hesaplarına ait son 6 aylık ve mutlaka ‘’Vadesiz’’ Güncel hesap dökümü 
2- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait dökümdeki son bakiyeyi belirten resmi Banka Yazısı.  (Örneğini danışmanınızdan isteyiniz)
   
İŞ/ÇALIŞMA;

Maaşlı çalışan iseniz;

1- Görev Tanım Yazısı ( İşe giriş tarihini ve pozisyonu belirten) (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir) (İngilizce)
2- İşyerinizden izinli iseniz İşyeri İzin Yazısı.
3- İşe Giriş Bildirgesi
4- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
5- Şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası, varsa Ticaret odası belgesi fotokopileri. 
6- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

İşveren yada Şirket Ortaği  iseniz;

1- İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
2- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi) Ticaret yada esnaf odası kayıt belgesi
3- İmza sirküleriniz
4- Faaliyet Belgesi 
5- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dökümü

Kamu Çalışanı iseniz;

1- Çalıştığınız Kurumdan alınmış Görev Tanım Yazısı(İngilizce)
2- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
3- SGK’dan alınmış 4A, 4C Hizmet Dökümü

Emekli iseniz;

1- SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının son 3 aylık hesap dökümü 
2- SGK’dan ya da E-Devletten alınmış barkodlu Emeklilik Yazisi
3- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

NOTLAR: 

25 Haftaya kadar olan Öğrenci Vizesi : 275 Türk Lirasi
25 Hafta ve üzeri Öğrenci Vizesi          : 325 Türk Lirasi

Her ülke vizesi için konsoloslukların evrak prosedürü farklı olabilmektedir.
İleri tarihler için evrak topluyorsanız, banka evraklarınızı güncel olması gerektiği için en sona bırakınız.


 

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar 

1- Evraklar 

• En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi
(Henüz pasaportu olmayanlar ikamet ettikleri il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)
• Eğer varsa eski pasaportlarınız.
• Yeni Zelanda’dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren hala en az 3 ay geçerli pasaport
• Son 3 ayda çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf
• Vize başvuru ücreti
• Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış (NZIS 1012) başvuru formu (Application to Study in New Zea- land )
• Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:
a) Tam burs hakkı verildiğine ve bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı
b) Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin 7inci veya 8inci maddedeki tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir.
• Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle öğrenim görecek olanlardan Temporary Entry X-ray certi cate (NZIS 1096) veya vize memuru istediği takdirde tam bir sağlık taraması testi olan Medical & X-ray certi cate (NZIS 1007) raporlarını öğrencinin başvuru sırasında sunması gerekecektir. Bu raporlar yalnızca Türkiye için belirlenen Panel Doktorları veya Radyolojistleri tarafından doldurulabilir. Panel Doktorlarının listesi aşağıda sunulmuştur.
• Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan:
a) Tam bir sağlık taraması olan Medical & X-ray certi cate (NZIS 1007)’yi sunmaları gerekmektedir. Bu rapor yalnızca Türkiye için belirlenen Panel Doktorları veya Radyolojistleri tarafından doldurulabilir. Panel Doktorlarının listesi aşağıda sunulmuştur.
b) 17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı olduğunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene daha uzun süreyle yaşadığınız yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı sunmaları gerekmektedir. 

2- Katılacağınız kurs ile ilgili detaylar: 

• Yeni Zelanda’daki okuldan aşağıdaki bilgileri kapsayan geçerli bir kabul mektubu; a) Kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu
b) Kalacağınız yerin detayları ve ücreti
c) Haftada kaç saat ders göreceğiniz 

d) Kursun başlama ve bitiş tarihleri
• Global Vizyon tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak öğrenci vizesi talep referansı 

3- Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler: 

• Türkiye’de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri. Ayrıca özellikle hocalarınızdan referanslar almanız da tavsiye edilir. Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.
• Türkiye’de bir dil kursuna gidilmişse; serti ka ya da dil kursundan bir yazı ve farklı kurslara gidilmişse, o kurslara ait serti kalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge. IELTS test neticesi (varsa) İngilizce kursları için IELTS sonucu gerekmez. Ancak foundation için 5,5 lisans için 6, master için 6,5 IELTS olmalıdır. 

4- Maddi durumu gösterir belgeler: 

• Çalışıyorsanız işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
• Bankadan, bankanın antetli kağıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı veya hesap cüzdanları ve son dört ayın hesap extresi (Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir. (Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesaplarının geçmişinin ve hesap hareketlerinin görünmesi, yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.)
• Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları, kira kontratları ve kredi kartlarının ekstrelerinin fotokopisi.
• Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.)
• Siz veya Aileniz maaşlı çalışıyorsa şirket belgelerine ek olarak son 4 ay maaş bordrosu, Ssk işe giriş belgesi ve Ssk hizmet dökümü.
• Emekliler için emekli belgesi ve banka emekli maaş hesap dökümü
• Aileniz masra arı karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı
• Eğitim giderlerinize sponsor rma yada şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.) 

5- Diğer evraklar 

• Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
• Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi
• Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
• Öğrencinin yazmış olduğu hangi amaç için eğitim almak istediğini anlatan İngilizce niyet mektubu • CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir. 

• Velileri olmaksızın Yeni Zelanda’ya seyahat eden 18 yaşın altındaki çocuklar, velilerinden noter onaylı muvafakat name almalıdırlar
• Yeni Zelanda’da bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa, o ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi
ÖNEMLİ
• Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta süreyle dil kursu için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları sunmak kaydıyla Ziyaretçi Vizesi (Visitor Visa)’ne başvurabilirler.
• Vize bölümü yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dökümanlar sunmanızı isteyebilir.
• Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
• Vize Bölümü başvuru sahibine öğrenci vizesi verileceğini duyurmadan önce, Yeni Zelanda’daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması istenmemektedir.
• Öğrenci vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorundasınız. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
• Vize Bölümü, sunulan belgelerin, orijinal veya noter tasdikli kopyalarını görmek istemektedir.
• Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
• Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüş bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
• Öğrenci Vizesi başvurunuz; sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda’daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir o sten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mülakata alınması durumlarında uzayabilir. 

Yurtdışında dil eğitimine karar veren öğrencilerin en çok dikkat etmesi gereken hususlardan biri de vizelerdir. Her ülkenin vize kriterleri ve başvuru prosedürleri birbirinden farklıdır. Vize başvuruları ciddi bir ön hazırlık gerektirmek- tedir ve vize prosedürleri sık sık değişebilmektedir. Temel olarak konsolosluklar eğitim durumunuzun ve maddi duru- munuzun sizi destekler nitelikte olmasını ve doğru beyanda bulunmanızı beklerler. İşte bu nedenle ilk başvurunuzda yer alan ifadeler bağlayıcıdır ve yanlış beyanların geri dönüşü çok zordur. 

VİZE BAŞVURU PROSEDÜRLERİ; 

Yeni Zelanda 

Yeni Zelanda vize başvuruları sadece Avusturalya Büyükelçiliği Ankara vize bölümüne kargo ile yapılabilmektedir. Genel bilgi için http://www.nzembassy.com/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Vize sürecinin hızlı güvenilir olması acısından başvuruların yurtdışı eğitim danışmanlığı kuruluşları tarafından yapılması sağlıklı netice verebilir. 

Öğrenci kayıt işleminden sonra Eğitim danışmanımızın size vereceği evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayarak GlobalVizyon vize bölümüne teslim ediniz. 

Vize başvuru evraklarınızın tamamının İngilizce veya İngilizceye tercümesi gerektiği için vize sürecinin uzamaması adına gidiş tarihinizden en az 6 hafta öncesinden evraklarınızı tamamlamanız tavsiye edilir. 

Vize formlarınız hazırlanarak evraklarınız ile birlikte Globalvizyon vize bölümü tarafından sizin adınıza vize dosyanızı konsolosluk vize bölümüne kargo ile gönderecektir. 

Vize ücretini nakit Amerikan Doları olarak vize dosyanızın içine eklenerek kargo ile konsolosluk vize bölümüne gön- derilmektedir. 

Vize başvurunuzda sonra vize sonucunuz olumlu olması durumunda konsolosluk tüm ödemenin okula ödenmesini isteyecek ( bazı okullar vize başvuru esnasında tüm ödemeyi istemektedir) olup ayrıca Sağlık durumunuz ile ilgili konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş Panel doktor sağlık raporunun tara arına ulaştırılmasını isteyecektir.( Ameri- kan hastanesinden alınacak) Tüm istenilen evraklar vize bölümüne ulaştıktan sonra Yeni Zelanda konsolosluğu vize dosyanızı sonuçlandıracaktır. 

Konsolosluk istediği taktirde öğrenciyi Ankara ya mülakata çağırabilir.
Vize başvurunuzdan sonra vize sonucunuz öncelikle mail ile tarafınıza bildirilecek olumlu veya olumsuz. 

Yeni Zelanda Konsolosluğu, öğrenci vize başvurularına 4-12 hafta içerisinde cevap vermekte olup yoğun dönemde bu süreler farklılık göstermekte olup öğrencilerin, başvurularını kurs başlangıç tarihinden en az 3 ay önce yapmaları tavsiye edilir. 

Yeni Zelanda’da eğitim alacak tüm öğrencilerin eğitim esnasında sağlık sigortası zorunluluğu vardır.