Amerika Öğrenci Vizesi

Amerika Öğrenci Vizesi

GENEL BELGELER;

**OHAL (Olağanüstü Hal) süresinde yurtdışına çıkıcak ‘’Yeşil Pasaport’’ sahiplerinin çalıştığı ya da faydalandığı ebeveynin çalıştığı  kurumdan alacağı ‘’Yurtdışı İzin Yazısını’’ mutlaka yanlarında bulundurmalıdır.

1-
Talep edilen vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (https://epasaport.egm.gov.tr/) Randevu da orjinali gereklidir.
2- Orijinal I-20 Belgesi ( Global Vizyon tarafından temin edilecektir)
3- Varsa Eski pasaportlar ve vizelerin dolu ve işlenmiş tüm sayfalarının fotokopileri
4- 1 adet 5x5 cm boyutlarında fotoğraf.
5- Daha önce yurt dışında yada yurt içinde dil eğitimi vb. Aldıysanız katıldıgınız kursların sertifika ya da fotokopisi. 
6- Aile bireylerini de gösteren, Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği (Aile toplum kagıdı) Nüfus müdürlüklerinden ya da E-Devletten alınabilir. 
7- Evli İseniz eşiniz ve çocuklarınıza ait kimlik ve varsa pasaport fotokopileri
8- 18 Yaş altı başvuru sahipleri için Anne ve Baba dan yada YASAL  vasisinden NOTER onaylı Muvafakatname alınması zorunludur.
9- Varsa Tapu, Araç Ruhsatları ve Kira Sözleşmelerinin fotokopileri 

EĞİTİM DURUM BELGELERİ;
1-
Öğrenci iseniz Güncel tarihli Öğrenci belgesi. İngilizce cevirisi gereklidir.
2- Öğrenci iseniz Transkript (Not Dökümü) Mümkünse İngilizce isteyiniz.
3- Mezun iseniz Geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanız.
4- Katılmış olduğunuz sınavların sonuç belgeleri (Destekleyici evrak niteliğindedir. Gerektiği hallerde istenir.) Örn.: IELTS, KPDS, TOEFL, ÜDS

MALİ DURUM / İŞ İLE İLGİLİ BELGELER; 
(ÖĞRENCİ VE / VEYA SPONSOR, EBEVEYN İÇİN)
BANKA;

1-
Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait son 3 aylık hesap dökümü yada işlenmiş hesap cüzdanları
2- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait dökümdeki son bakiyeyi belirten resmi banka yazısı. (Örneğini danışmanınızdan isteyiniz)

İŞ/ÇALIŞMA;
Maaşlı çalışan iseniz;

1-
Maaşlı çalışan iseniz veya çalışıp ayrıldıysanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işe giriş ve işten çıkış bildirgeleriniz ve çalışmaya devam ediyorsanız görev tanım yazısı. Yazının İngilizce çevirisi gereklidir.
2- İşyerinizden izinli iseniz işyeri izin yazısı. (İngilizce çevirisi gereklidir.)
3- Halen çalışıyorsanız şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası, varsa Ticaret odası belgesi fotokopileri. 

İşveren yada Şirket Ortaği  iseniz;

1-
İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
2- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi) Ticaret yada esnaf odası kayıt belgesi
3- İmza sirküleriniz
4- Şahsi hesabınızı ayrı Şirket hesabınızı ayrıca göstermelisiniz. Bu hesaplar ile ilgili son 3 aya ait hesap dökümü ve son bakiyeyi belirten resmi yazı gereklidir. 

Emekli iseniz;

1-
SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının hesap dökümü 
2- SGK’dan ya da E-Devletten alınmış barkodlu Emeklilik Yazisi

Kamu Çalışanı iseniz;

1-
Çalıştığınız Kurumdan alınmış Görev Tanım Yazısı
2- Son 3 aylık Maaş Bordrosu

NOTLAR: 

**Vize Ücreti :  F-1 Öğrenci Vizesi Ücreti: 360 Usd $ (160 Usd Vize Ücreti+200 Usd Sevis Ücreti)
İleri tarihler için evrak topluyorsanız, banka evraklarınızı güncel olması gerektiği için en sona bırakınız.